Resa i Vita bussarnas spår

Jag har precis gjort en fantastiskt intressant resa tillsammans med Barks buss, Mordechay Giloh och hans stora familj. Mordechays mamma överlevde förintelsen och kom till Sverige med de vita bussarna 1945. Vi har besökt de patser där hon bodde sin första tid i Sverige. Mordechays svärmor överlevde också förintelsen och kom till Sverige. Hon lever fortfarande och bor i Israel. När vi besökte Monbijouskolan, som då var fältsjukhus, Visingsö där hon bodde på flyktingläger, och Kvarsebo där hon sedan gick på internatskola, kunde vi filma och skicka hälsningar till henne. Så fantastiskt för henne att kunna vara med på resan, fast på avstånd. Så betydelsefullt för hennes dotter, barnbarn och barnbarns barn som var med på resan genom Sverige. Så lärorikt för mig som fixade så att vi fick koma in i alla byggnader och Janne som körde bussen. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Mordechay Giloh » Resa i Vita bussarnas spår:  ”Anna var fantastisk som vanligt! Och Janne Bark likaså. Tusen tack! ”

  • Det ar pa tiden att ni lagger om och for » Finspång mot rasism:  ”Det ar pa tiden att ni lagger om och forstar vad som haller pa att handa med Sve..”

  • Owe Nordin » En svensk globetrotter 2019:  ”Tack Anna! Att höra att jag kunnat inspirera någon som dig är en perfekt avslutn..”

  • Finspångs NyföretagarCentrum » Mässdagar i Finspång:  ”Stort tack Anna, för att vi fick hjälpa till :) Lycka till! ”

  • Anna » Böcker om Bosnien.:  ”Tack för fina ord om mina böcker”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-