På tåget till Berlin

För flera år sedan träffade jag Thomas Buergenthal på bokmässan i Göteborg. Thomas är en av dem som överlevde förintelsen. Idag bor han i USA. Hans självbiogra bok "Pojken som överlevde förintelsen" hade just kommit ut på svenska. Han sa att han var så imponerad av att jag arrangerade toleransresor till före detta koncentrationsläger att han gav mig tio exemplar av av boken. Jag har läst boken med elever. Jag har lånat ut böcker och gett bort böcker. Nu har jag bara ett ex kvar och det tänkte jag behålla. Nu sitter jag på tåget till Berlin och läser om boken. På lördag ska jag ännu en gång besöka ett av de koncentrationsläger som Thomas satt i, Sachsenhausen. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Mordechay Giloh » Resa i Vita bussarnas spår:  ”Anna var fantastisk som vanligt! Och Janne Bark likaså. Tusen tack! ”

  • Det ar pa tiden att ni lagger om och for » Finspång mot rasism:  ”Det ar pa tiden att ni lagger om och forstar vad som haller pa att handa med Sve..”

  • Owe Nordin » En svensk globetrotter 2019:  ”Tack Anna! Att höra att jag kunnat inspirera någon som dig är en perfekt avslutn..”

  • Finspångs NyföretagarCentrum » Mässdagar i Finspång:  ”Stort tack Anna, för att vi fick hjälpa till :) Lycka till! ”

  • Anna » Böcker om Bosnien.:  ”Tack för fina ord om mina böcker”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-