Hos SOS Barnbyar i Vilnius

Under tio års tid har jag rest många gånger till SOS Barnbyar i Vilnius i Litauen. Förutom barnbyn så driver organisationen förskola, härberge för bostadslösa, kvinnojour och fritidshem. Fritidshemmet ligger i ett socialt utsatt område i huvudstaden. (se bilden) Hit går ett tjugotal barn varje dag efter skolan. Här får de hjälp med läxor. De får hjälp att utveckla fritidsintressen och här får de mellis och en enkel kvällsmat. SOS Barnbyar hjälper barnen att hålla sig borta från droger, kriminalitet och barnprostitution. Om intresse finns så ordnar jag gärna en solidaritetsresa till Vilnius med besök hos SOS Barnbyars olika verksamheter där du själv kan skänka pengar på plats om du vill. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-