Följ med på kunskapsresa till Berlin!

 Vi spanar bakåt, för att kunna se framåt. Vi fokuserar på tiden mellan 1933 och 1990. Vi ser hur många människor röstade i valet -33. Vi ser spåren av vad som hände sedan. Riksdagshuset brinner. Syndabockar utses. Rättigheter dras in. Vi besöker före detta koncentrationslägret Sachsenhausen och ser ruinerna av den yttersta konsekvensen av grymhet, avhumanisering och rasism. Nazisterna förlorar till sist. Tyskland och Berlin delas upp i öst och väst och ett nytt skräckvälde växer fram. Den som är mot kommunistdiktaturen grips. Den som försöker fly dödas. Väggarna har ögon. Vanliga människor blir spioner som anger sina vänner, grannar och familjemedlemmar som kanske bara antytt en tanke om landsflykt. Vi får gå runt i Stasis stora fängelse och ser de trånga mörka cellerna där fångar satt. Vi lyssnar till de hemskaste berättelser om fysisk och psykisk tortyr. 

Nu kan vi stå här och se allt i backspegeln. Vi kan sätta på oss nya skarpa glasögon och bli klarsynta, inte vända bort blicken och skåda mot den framtid som vi vill leva i. 

FÖLJ MED TILL BERLIN I APRIL 2019. LÄMNA GÄRNA INTRESSEANMÄLAN REDAN NU. PROGRAM KOMMER I NOVEMBER.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Mordechay Giloh » Resa i Vita bussarnas spår:  ”Anna var fantastisk som vanligt! Och Janne Bark likaså. Tusen tack! ”

  • Det ar pa tiden att ni lagger om och for » Finspång mot rasism:  ”Det ar pa tiden att ni lagger om och forstar vad som haller pa att handa med Sve..”

  • Owe Nordin » En svensk globetrotter 2019:  ”Tack Anna! Att höra att jag kunnat inspirera någon som dig är en perfekt avslutn..”

  • Finspångs NyföretagarCentrum » Mässdagar i Finspång:  ”Stort tack Anna, för att vi fick hjälpa till :) Lycka till! ”

  • Anna » Böcker om Bosnien.:  ”Tack för fina ord om mina böcker”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-