Astrid Lindgrens barndomshem i Näs

Igår besökte jag Astrid Lingrens bardomshem i Näs i Småland. Där finns ett underbart museum om denna fantastiska författare. Henns liv går att följa i fantasifulla och vackra montrar med små naturtrogna Astrid-dockor. Helt underbart. Jag skulle så gärna vilja ha en sådan där Astrid-docka hemma hos mig! Vi hann också med en sväng till Bullerbyn och till Katthult. Efter den här dagen älskar jag Astrid ännu mer. Hennes saga "Spelar min lind sjunger min näktergal" har varit en av mina favoriter ända sedan jag gick på förskola för femtio år sedan! 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Mordechay Giloh » Resa i Vita bussarnas spår:  ”Anna var fantastisk som vanligt! Och Janne Bark likaså. Tusen tack! ”

  • Det ar pa tiden att ni lagger om och for » Finspång mot rasism:  ”Det ar pa tiden att ni lagger om och forstar vad som haller pa att handa med Sve..”

  • Owe Nordin » En svensk globetrotter 2019:  ”Tack Anna! Att höra att jag kunnat inspirera någon som dig är en perfekt avslutn..”

  • Finspångs NyföretagarCentrum » Mässdagar i Finspång:  ”Stort tack Anna, för att vi fick hjälpa till :) Lycka till! ”

  • Anna » Böcker om Bosnien.:  ”Tack för fina ord om mina böcker”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-