Antisemitism i Polen.

Den här bilden tog jag i Polen för några år sedan. Jag slutar aldrig förvånas över det judehat som jag sett och hört under mina resor i Polen. Jag har aldrig mött någon i Polen som förnekar Förintelsen, ändå är det inte ovanligt att möta antisemitism. Hur är det möjligt? Förra veckan var jag på en föreläsning som SKMA arrangerade i Stockholm. Den polske psykologen Michal Bilewicz presenterade sin mångåriga forskning om antisemitism och antimuslimska värderingar i Polen. Jag fick mina farhågor besannade. Ja, det finns antisemitiska och antimuslimska attityder i Polen. Ja, det har ökat de senase åren. Bilewicz gav också en del historiska, politiska, kulturella, konspiratoriska och internetspridande orsaker som tänkbara förklaringar.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Mordechay Giloh » Resa i Vita bussarnas spår:  ”Anna var fantastisk som vanligt! Och Janne Bark likaså. Tusen tack! ”

  • Det ar pa tiden att ni lagger om och for » Finspång mot rasism:  ”Det ar pa tiden att ni lagger om och forstar vad som haller pa att handa med Sve..”

  • Owe Nordin » En svensk globetrotter 2019:  ”Tack Anna! Att höra att jag kunnat inspirera någon som dig är en perfekt avslutn..”

  • Finspångs NyföretagarCentrum » Mässdagar i Finspång:  ”Stort tack Anna, för att vi fick hjälpa till :) Lycka till! ”

  • Anna » Böcker om Bosnien.:  ”Tack för fina ord om mina böcker”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-