Antisemitism i Polen.

Den här bilden tog jag i Polen för några år sedan. Jag slutar aldrig förvånas över det judehat som jag sett och hört under mina resor i Polen. Jag har aldrig mött någon i Polen som förnekar Förintelsen, ändå är det inte ovanligt att möta antisemitism. Hur är det möjligt? Förra veckan var jag på en föreläsning som SKMA arrangerade i Stockholm. Den polske psykologen Michal Bilewicz presenterade sin mångåriga forskning om antisemitism och antimuslimska värderingar i Polen. Jag fick mina farhågor besannade. Ja, det finns antisemitiska och antimuslimska attityder i Polen. Ja, det har ökat de senase åren. Bilewicz gav också en del historiska, politiska, kulturella, konspiratoriska och internetspridande orsaker som tänkbara förklaringar.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-