Förintelsens minnesdag

Igår var det Förintelsens minnesdag - årets viktigaste dag - som ger all anledning att träffas i olika sammanhang och samtala om alla människors lika värde. Någon har sagt att bästa vaccinet mot rasism är bildning och kultur. Jag håller med och tillägger att det helst även ska vara i förebyggande arbete. Ett av mina tips är att boka Ewa Carlsson och Bo Lindell från Kulturparlamenet och deras pjäs SPELA ALDRIG MOZART - så länge jag lever. Med små medel gestaltar de den starka berättelsen om musikerna som spelade för livet. Hur de undkom Förintelsen, för att de var just musiker. Hur de tvingades spela för bödlarna - och för sitt eget folk på väg mot gaskamrarna. Bokas på 08-55031625

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-