Böcker om Bosnien.

I juli 1995 dödades drygt 8 000 pojkar och män i Srebrenica i Bosnien. För bara några dagar sedan dömdes Ratko Mladic av krigstribunalen i Haag som ansvarig för folkmord och brott mot mänskligheten. 

Vill du förstå lite mer av vad det var som hände i forna Jugoslavien på ett lättläst men väldigt gripande sätt rekommenderar jag att du läser Anna Nilsson Spets trilogi där du följer en familjs öde. Anna talar bosniska och arbetade med flyktingar som kom till Sverige från krigets Bosnien på 90-talet. Böckerna lovordas av många som själva upplevde kriget. Jag säljer alla tre böckerna i ett bokpaket för 350 kronor. Gör din beställning via mail: hellerstedt_anna@hotmail.com

Vill du sedan lära dig ännu mer och träffa människor på plats som upplevt kriget är du välkommen att följa med mig och Suada Talic på kunskapsresa i krigens spår i Bosnien i augusti. Du kan läsa om resan under Bosnienfliken. Kontakta mig gärna om du vill veta mer om resan. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Mordechay Giloh » Resa i Vita bussarnas spår:  ”Anna var fantastisk som vanligt! Och Janne Bark likaså. Tusen tack! ”

  • Det ar pa tiden att ni lagger om och for » Finspång mot rasism:  ”Det ar pa tiden att ni lagger om och forstar vad som haller pa att handa med Sve..”

  • Owe Nordin » En svensk globetrotter 2019:  ”Tack Anna! Att höra att jag kunnat inspirera någon som dig är en perfekt avslutn..”

  • Finspångs NyföretagarCentrum » Mässdagar i Finspång:  ”Stort tack Anna, för att vi fick hjälpa till :) Lycka till! ”

  • Anna » Böcker om Bosnien.:  ”Tack för fina ord om mina böcker”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-