Starka känslor 79 år efter Novemberpogromen (Kristallnatten).

Så starka känslor, så mycket sorg, så varm kärlek - och en gnutta hopp om framtiden. Det var vad vi fick uppleva när min vän Mordechay berättade sin mammas historia för 70 ungdomar. Hans mamma Sophie var judinna men överlevde Förintelsen och kom till Sveriges största flyktingläger, i Doverstorp. Idag bor Mordechay i Israel och jag besökte honom där för några år sedan under min resa i Israel och Palestina. Så fina samtal det blev efter Mordechays föreläsning, på 79-årsdagen efter Novemberpogromen (Kristallnatten). Extra starkt var det för ungdomarna som kom från Syrien, som också förlorat vänner och släktingar, och för den muslimska killen från Jerusalem. Jag önskar innerligt att både han och Mordechay kommer att kunna leva sida vid sida, utan rädsla, på lika villkor i Israel i framtiden. För det är vad de båda vill.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-