Besök hos hjälporganisationer och flyktingläger i Libanon.

De senaste dagarna har vi besökt olika hjälporganisationer som arbetar med flyktingar här i Libanon. Med hjälp av FN:s flyktingorgan UNHCR kunde vi besöka flyktingläger och även flyktingar från Syrien, Palestina och Irak som bor utanför lägren. Vi har med hjälp från många fina vänner i Sverige kunnat skänka 1000 dollar till kvinnoorganisationen KAFA. Hos Kvinna till kvinna har vi lämnat hygienartiklar, mensskydd av olika slag och underkläder. Vi har varit i flyktingförläggningarna Burj el Barajneh och Shatila i södra Libanon. Där besökte vi bl a en förskola inne i lägret och kunde lämna tandborstar och tandkräm till alla barn. Pedagogerna lovade att lära barnen hur tandborstarna ska användas på ett bra sätt. Vi var också hos Röda korset och lämnade vindjackor till barn och vuxna, nya underkläder, leksaker och annat som kan vara bra att ha.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-