Boktips: Fem deckare för sommarens läsning. 

Oftast fördriver jag mina flygresor med en god bok. Sommartider är deckartider för mig. Den här resan läste jag "Selfies" av Jussi Adler-Olsen. Det är en spännande berättelse om en socialsekreterare som när hon får sitt cancerbesked bestämmer sig för att döda några unga, snygga kvinnliga klienter som vägrar ta ett hederligt jobb. De unga kvinnorna i sin tur har hört ett falskt rykte som säger att socialsekreteraren vunnit en storvinst på lotto och bestämmer sig för att rånmörda henne. Det blir en katt och råtta-lek från alla håll. Berättelsen kryddas också av ett par tidigare mord med nazistiska förtecken. Boken var läsvärd men "Den gränslöse" av samma författare var nog strået vassare. Den handlar om mystiska mord runt en karismatisk sektledare. Polisromaner som är riktiga bladvändare är annars Anna Karolinas "Stöld av babian" (som Emelie läser vid poolen på på den spanska rachen), "Står dig ingen åter" och "Förlorat ansikte". 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-